Nascholing E-learning Pakket

NOVL kan u voor uw chauffeurs een modern nascholingspakket code 95 leveren tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt. Hiermee verzekert u zich van het behoud van code 95 én van een nascholingspakket dat écht voordelen oplevert voor uw bedrijf.

5 Modules

Het nascholingspakket van NOVL bestaat uit 5 modules, waarin alle verplichte onderwerpen aan bod komen. Hierdoor steken uw chauffeurs er echt iets van op en worden voor uw bedrijf vele voordelen bereikt, zoals:

  • Brandstofbesparing
  • Toename van de verkeersveiligheid
  • Afname van schades
  • Bijdrage aan verlaging ziekteverzuim
  • Verbetering van de dienstverlening
  • Imagoverbetering

Per module worden de volgende onderwerpen besproken:

Module 1 Verhoging verkeersveiligheid waaronder:
Het eigen gedrag van de chauffeur, het gedrag van andere weggebruikers, snelheid, bochten en kantelgevaar, technische veiligheidssystemen, effectief optreden bij ongevallen, basis hulpverlening bij ongevallen.

Module 2 Sociale vaardigheden en imago, waaronder:

Het bedrijfsimago, het voertuig als imagodrager, sociale en communicatieve vaardigheden, het transportbedrijf en de markt, onderhoud en veiligheid, kosten(besparingen),actuele verkeersregels.

Module 3 Praktijk Het Nieuwe Rijden, waaronder:

Rijstijl, krachten en weerstanden, HNR en voertuigtechniek, banden en onderhoud, brandstof besparende technieken en accessoires, bedrijfseconomische aspecten.

Module 4 Lading zekeren en gezondheid, waaronder:

Fysieke en mentale gezondheid, actief werken aan gezondheid, gezonde voeding, lading zekeren, vastzettechnieken, laden en lossen, voertuigeisen.

Module 5 Wet- en Regelgeving, waaronder:

Wet wegvervoer goederen, sociale wetgeving, rij- en rusttijden vreemdelingenwet, digitale tachograaf.

E-learning

Uw voordeel ontstaat doordat NOVL gebruik maakt van een modern e-learnprogramma in combinatie met korte mondelinge bijeenkomsten. Uw chauffeur start met dit programma 10 dagen voordat de mondelinge bijeenkomst is gepland. Dit kan uw chauffeur in eigen tijd doen en op het moment dat hij daarvoor tijd heeft. Het is mogelijk dat hij inlogt op iedere plaats waar hij dat wil, dus of thuis, kantoor dan wel ergens onderweg.  Het e-learnprogramma duurt in totaal 18,5 uur.

Mondelinge bijeenkomsten modules 1,2,4 en 5

Voordat de mondelinge bijeenkomst start moeten de deelnemers een toets maken over het geleerde in het e-learnprogramma. Als zij een voldoende halen, mogen zij deelnemen aan de mondelinge bijeenkomst. De bijeenkomst duurt per module 3,5 uur. NOVL kan er voor zorgen dat op zaterdagen 2 modules worden afgewerkt. Dit houdt dan in dat de deelnemers 7 uur fysiek aanwezig moeten zijn en dat dit dan 14 punten oplevert.

Praktijk module 3

In module 3 wordt de praktijktoets beschreven, meestal is dat Het Nieuwe Rijden met een vrachtauto. De e-learncomponent  bestaat uit 4,5 uur. Binnen 10 dagen moet de praktijktoets zijn afgerond. Het rijden met de vrachtauto duurt dan 2,5 uur. Ook hiervoor krijgen de deelnemers 7 punten bijgeschreven.

Cursusplaats

In principe worden de mondelinge bijeenkomsten gehouden in ons Logistiek Opleidingscentrum te Uithuizermeeden.

Aantal deelnemers

Per module moeten 10 deelnemers zijn ingeschreven. Het betreft echter een open inschrijving.
Voor de praktijktoets moeten 3 personen (per dag) worden ingeschreven ook via de open inschrijving.

Prijs

De cursuskosten zien er als volgt uit:

Modules 1,2,4 en 5
€ 130,00 per module per persoon
Module 3
€ 265,00 per module per persoon
Modules 1 en 2
€ 215,00 per dag per persoon
Modules 4 en 5
€ 215,00 per dag per persoon
Modules 1 t/m 5
€ 500,00 per persoon


Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. aan- en afmeldkosten CCV en BTW.

De brochure van deze opleiding kunt u hier downloaden.